Jak se staví sen: přeměna pro hlídací babičku

Podívejme se společně na proměnu bytu z populárního televizního pořadu "Jak se staví sen". Tato proměna se zaměřila na malý byt 2+1 v panelovém domě, který obývá aktivní důchodkyně Dagmar (64 let). Paní Dagmar často hlídá svá vnoučata, a proto ji její děti přihlásily do pořadu jako projev vděčnosti.

Během proměny prošli změnami kuchyně, obývací pokoj a předsíň. A my si nyní více řekneme o vybrané podlaze. Designéři se celkem rychle rozhodli pro vinylové podlahy Fatra SILVERO. Tyto podlahy jsou nejen snadno udržovatelné, ale také vhodné do domácnosti s dětmi, kteří často tráví čas na podlaze. Martina Pištěláková, interiérová designérka, k rozhodnutí říká: "vinylové podlahy jsme položili plovoucím způsobem kvůli rychlosti instalace a jednodušší přípravě podkladu."

Vzhledem k tomu, že šlo o rekonstrukci malého panelového bytu, který nenabízel příliš velký prostor, bylo hlavním cílem optické zvětšení místností. Designéři proto zvolili světlý vzory podlahy, který vytváří dojem většího prostoru a světlosti. Zároveň se rozhodli držet jednoho vzoru pro všechny rekonstruované místnosti. Kamila Douděrová, architektka, radí: "je vždy lepší sladit podlahy v celém bytě s jedním vzorem. Ideální je zvolit neutrálnější vzor na podlahu a doplnit ho barevnějšími kusovými koberci."

Nakonec byl vybrán vzor Dub alpský, který skvěle ladí se světle šedým nábytkem v obývacím pokoji a kuchyňskou linkou. Převládající šedou barvu v interiéru designéři oživili výraznou žlutozelenou pohovkou. 

Pokud si i vy chcete vyzkoušet, jak by se Dub alpský hodil do vašeho bytu, můžete využít virtuálního návrháře podlah. Do něj nahrajte fotografii své místnosti, kde zvažujete novou podlahu, a jednoduše zkoušíte různé odstíny podlah, které mu budou nejvíce slušet. Pokud si ale nejste jisti výběrem podlahy online, můžete si objednat vzorky podlahy domů v klidu je porovnat s vaším stávajícím nábytkem.